Usein kysyttyä

Mikä on Lahden Lavarit? 

Lahden Lavarientäjät LAVARIT ry on lava- ja seuratansseihin erikoistunut tanssiseura. Toimimme pääasiassa Lahden alueella.

Mitä Lahden Lavareissa opetetaan? 

Opetusohjelmaamme kuuluu laaja valikoima lavoilla ja ravintoloissa tanssittavia tansseja. 
Perusaskelten ja kuvioiden lisäksi korostamme opetuksessa paritanssitekniikan, musiikin tulkinnan ja lavaetiketin merkitystä.

Miksi kannattaa valita Lahden Lavarien kurssit? 

Kantavana ajatuksena toiminnassamme on saada ihmiset nauttimaan tanssista ja sen opettelusta.

Onko pakko vaihtaa paria?

Kursseillamme on jatkuva parinvaihto, johon ohjaajat toivovat kaikkien osallistuvan. Näin kaikki pääsevät tanssimaan ja oppiminen on nopeampaa. Oman parin kanssa samat virheet saattavat toistua vuodesta toiseen.

Mihin tasoryhmään kuulun?

Alkeisryhmä on tarkoitettu vähän tai ei ollenkaan tanssineille. Alkeisryhmässä käydään läpi perustanssit: Valssi, Humppa, Jenkka, Tango ja Foksi. Kauden loppupuolella otetaan mukaan mm. lattareita ja swing-tansseja. Tavoitteena on perustanssitaidon kehittäminen, peruskuvioiden oppiminen ja lavatanssikulttuuriin tutustuminen.

Jatkoryhmässä taitotasovaatimuksena on alkeisryhmän tanssien hyvä hallinta, mikä vastaa noin kahden vuoden tanssikokemusta. Jatkoryhmässä syvennetään perustanssien osaamista. Uudet tanssit aloitetaan perusteista ja edetään ryhmän mukaan.

Voiko harjoituksiin tulla kesken kauden?

Harjoituksissa käymisen voi aloittaa milloin vain. Samassa tasoryhmässä kannattaa käydä vähintään kaksi kautta – ensimmäisellä kaudella opit perusasiat ja sen jälkeen alkaa vasta todellinen kehittyminen.

Miksi kirjoitatte tanssien nimet isoilla kirjaimilla?

Joskus on vaikea tietää onko kyseessä musiikkilaji vai tanssilaji. Monia tansseja voidaan näet tanssia eri musiikkilajeihin ja päinvastoin. Kirjoitamme tanssilajit isolla alkukirjaimella ja musiikkilajit pienellä alkukirjaimella. Esimerkiksi Valssi tarkoittaa tanssia, ja valssi musiikkia.

Minkä koulutuksen Lavarien ohjaajat ovat käyneet?

Kaikilla Lavarien ohjaajilla on vähintään Suomen Seuratanssiliiton perusohjaajakoulutus.